Nieuws
Muziekfestival Delfzijl 2019

Het bestuur van de Stichting Muziekfestival Delfzijl heeft de 9e editie van het Muziekfestival Delfzijl gepland op zaterdag 28 en zondag 29 september 2019. 

 
8e editie Muziekfestival Delfzijl op 29 en 30 september 2018

Op zaterdag 29 en zondag 30 september 2018 organiseert de Stichting Muziekfestival Delfzijl de achtste editie van het Muziekfestival Delfzijl in het centrum van Delfzijl. Twee dagen lang is het centrum van Delfzijl het podium van het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ruim 800 muzikanten zullen in drie verschillende programma-onderdelen de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek laten zien en horen. 

Zaterdag 29 september staat het centrum van Delfzijl 's middags bol van de optredens met vele orkesten en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Naast veel muziek, komt er ook een gezellige kramerie. 's Avonds vindt op een sfeervol verlicht Molenbergplein de grote muziekshow plaats. Een hoogstand programma met gerenommeerde showkorpsen uit Nederland en Duitsland. Ook dit jaar zal op een kant van het plein weer een tribune worden geplaatst.

Op zondag 30 september wordt 's middags de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met vele dweilorkesten uit heel Nederland die muzikaal de strijd met elkaar aangaan en het centrum van Delfzijl volledig op de kop gaan zetten. 

Meer informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2018 is binnenkort te lezen op deze website.

 
Muziekfestival Delfzijl 2018

Het bestuur van de Stichting Muziekfestival Delfzijl heeft de 8e editie van het Muziekfestival Delfzijl gepland op zaterdag 29 september en zondag 30 september 2018. 

 
Zevende editie Muziekfestival Delfzijl: verkoop tribunekaarten van start
dinsdag 05 september 2017 19:33

Op zaterdag 23 en zondag 24 september as. vindt voor de zevende keer het grootste openlucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek van Noord Nederland plaats: het Muziekfestival Delfzijl. Twee dagen lang kan het publiek in het centrum van Delfzijl genieten van drie zeer diverse programmaonderdelen, waarin de vele facetten van blaas- en slagwerkmuziek aan bod komen. De Stichting Muziekfestival Delfzijl kan dit jaar wederom het gehele programma gratis aanbieden door de financiële ondersteuning van vele sponsors, fondsen en subsidiegevers.

Op zaterdag 23 september start het Muziekfestival Delfzijl om 13:00u ‘s middags met optredens van tien verschillende harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands etc. Omlijst met een gezellige braderie, zal er een continue muzikaal programma zijn op verschillende locaties in het centrum van Delfzijl. De optredens worden gegeven door de vijf muziekverenigingen uit de gemeente Delfzijl (CBS, DHO, In Corpore, Koningin Wilhelmina en Prins Bernhard). Ook zijn er optredens van andere verenigingen uit Noord-Oost Nederland met Crescendo uit Stadskanaal, Harmonie '67 uit Groningen, De Harmonie uit 2e Exloërmond, een ensemble van de Provinciale Brassband Groningen en Soli Deo Gloria uit Uithuizermeeden.

Op zaterdagavond vindt na zonsondergang de grote muziekshow plaats op een prachtig verlicht Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Vanaf 19:15u verzorgt het zeer bekende dweilorkest De Glasblazers uit Heerenveen het voorprogramma. Om 20.00u wordt de meer dan twee uur durende muziekshow geopend door muziekvereniging CBS uit Bierum/Spijk met een vertolking van de musical Lion King. Daarna volgen zes zeer verschillende shows door vijf showkorpsen. Deelnemers zijn De Leinegarde uit Duitsland, Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Bicycle Showband uit Opende, Mercurius uit Assen en Exempel uit Empel.

Bij de muziekshow op de zaterdagavond is veel ruimte beschikbaar op het Molenbergplein om de shows staand te bekijken. Op een deel van het Molenbergpein zal de Stichting Muziekfestival Delfzijl een tribune plaatsen met ca. 600 zitplaatsen Voor een zitplaats op de tribune wordt een vergoeding van EUR 10 gevraagd om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune zijn in de voorverkoop vanaf woensdag 30 augustus as. beschikbaar bij Cigo Delfzijl (Schoolstraat 6) en Bloemenhuis Akkerman (Landstraat 21). Kaarten zijn ook via www.muziekfestivaldelfzijl.nl beschikbaar.

Op zondag 24 september wordt van 12:30u tot 18:00u het centrum van Delfzijl “op de kop gezet” met de Delfzielster Dweildag van het Muziekfestival Delfzijl. Vele dweilorkesten uit o.a. Drachten, Odoorn, Zwolle, Winschoten en Tijnje gaan muzikaal strijden om prachtige prijzen. Dit wordt een bonte middag muziek met een grote braderie en koopzondag. De finale en prijsuitreiking van het dweilorkestenfestival is vanaf 17.00u bij Grand Café ‘t Lokaal aan het Molenbergplein.

Alle informatie over het Muziekfestival Delfzijl 2017 is te lezen op www.muziekfestivaldelfzijl.nl

 
7e editie Muziekfestival Delfzijl
woensdag 02 augustus 2017 21:10

Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 wordt de zevende editie van het Muziekfestival Delfzijl gehouden in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl is in de loop van de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste open lucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland. Ook dit jaar zorgt de Stichting Muziekfestival Delfzijl weer voor een zeer gevarieerd tweedaags muzikaal programma. 

Op zaterdag 23 september staat het centrum van Delfzijl vanaf 13.00u bol van optredens met 10 verschillende orkesten en slagwerkensembles uit de provincie Groningen. Tot minstens 17.00u is er een continue muzikaal programma, met ook een gezellige braderie. 's Avonds vindt op het Molenberplein de grote muziekshow plaats. Een hoogstand programma met dit jaar een internationaal tintje door deelname van het Trompetter Showkorps Leinegarde uit Duitsland. Daarnaast zijn er shows van zeer gerenommeerde korpsen van Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Show and Marchingband Exempel uit Empel, Bicycle Showband Crescendo uit Opende en Mercurius uit Assen. Het voorprogramma begint om 19:15u. Het hoofdprogramma om 20.00u. Op het Molenbergplein zal weer een tribune beschikbaar zijn. Kaarten hiervoor komen direct na de zomervakantie in de voorverkoop beschikbaar. 

Op zondag 24 september wordt vanaf 12:30u de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met ca. 15 dweilorkesten die muzikaal de strijd aangaan. Zo zijn er ondermeer dweilorkesten uit Zwolle, het Friese Tijnje, Spijk en Drachten. Tijdens de Delfzielster Dweildag is er een grote braderie in het centrum van Delfzijl en ook vermaak voor kinderen.

 
Pagina 1 van 10