Avondprogramma 2012

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2012 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Vennenplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl 2012 laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, brassbands, malletbands en streetbands, en in de overbruggingsperiode van dweilorkesten en een Caribische brassband, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van schitterende shows van 5 top Nederlandse showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2012


Avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2012 weergeven op een grotere kaart

Voorprogramma
Vanaf 19.45 uur begint op het Vennenplein het voorprogramma met dweilorkest De Dwaarsliggers uit Zuidbroek.


Hoofdprogramma

Om 20.30 uur gaat het avondprogramma van start met achtereenvolgens optredens van 5 showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale, waaraan alle deelnemers van het Muziekfestival Delfzijl 2012 zullen deelnemen. Dat zijn bij elkaar ruim 500 muzikanten die gezamenlijk een spetterende finale zullen verzorgen.

Toegang tot het avondprogramma is gratis. Op een klein gedeelte van het Vennenplein zal voor ca. 500 bezoekers een tribune zijn. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het plein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar voor het podium tegenover cafe 't Anker. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen.
- Op het Vennenplein zal 's avonds op meerdere punten horeca aanwezig zijn.
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.
- De grootse finale van het avondprogramma zal worden gedirigeerd door Theo van Kruistum.


Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2012:

Christelijke Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden


Meervoudig wereldkampioen mars en show, de Christelijke Show- en Marchingband Kunst en Genoegen uit Leiden, zal de imponerende show 'Music Moves' ten uitvoering brengen op het Muziekfestival Delfzijl 2012. Een show die u laat zien en horen dat muziek mensen raakt, en dat muziek mensen doet bewegen. Kunst en Genoegen uit Leiden is een toonaangevend orkest met grote nationale en internationale naamsbekendheid.

Showband DOS uit Ulrum


Showband DOS is een jonge en moderne showband uit het Groningse Ulrum. In 2011 werd DOS Nederlands Kampioen in de middenklasse en in 2012 werd DOS op het Open Dutch Showcorps Championships in Assen uitgeroepen tot publiekslieveling. Op het Muziekfestival Delfzijl zal DOS de sportshow presenteren. Een muzikale show die in het teken staat van het sportjaar 2012, met muziek uit de schaats- en voetbalwereld, de Tour de France en natuurlijk de Olympische Spelen.

Showband METRO uit Scheveningen


De Show- en Drumfanfare Met Eensgezindheid Tot Representatieve Ontspanning, kortweg M.E.T.R.O., uit Scheveningen zal op het Muziekfestival Delfzijl de show 'De Zee' ten uitvoering brengen. Waar anders dan in de derde havenstad van Nederland past deze show zo goed in het programma? De Zee is een aaneenschakeling van bekende werken die met de zee te maken hebben. Filmmuziek van 'Pearl Harbor' bijvoorbeeld, maar ook 'De Zee' van Trijntje Oosterhuis.  

Concord Pipe Band uit Hengelo


De Concord Pipe Band en dansgroepen uit Hengelo zijn al jaren toonaangevend in de Nederlandse doedelzakwereld. Gekleed in traditionele Schotse kilts, zal de Concord Pipe Band op het Muziekfestival Delfzijl een show brengen met een mix van traditionele en moderne composities voor de doedelzak.

Drum- en Showfanfare Advendo uit Sneek


Drum- en showfanfare Advendo uit Sneek, meervoudig wereldkampioen marsparade, zal de show 'Back to Basic' op het Muziekfestival Delfzijl ten uitvoering brengen. 'Back to Basic' is een show met een verscheidenheid aan pop en rock muziek, snel, flitsend en vernieuwend.