Avondprogramma zaterdag 24 september 2016

Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2016 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. Het Muziekfestival Delfzijl 2016 laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u in de middag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles, streetbands en bijzondere muziekgroepen, zult u in het avondprogramma kunnen genieten van zes schitterende shows van vijf top Nederlandse showkorpsen.

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2016
Het avondprogramma vindt plaats op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Het voorprogramma begint om 19.15 uur en wordt verzorgd door 'De Oln'zelse Köpperbloazers' uit Oldenzaal: een muzikale vriendenclub van 16 kerels, waar feest en gezelligheid als muziek in de oren klinkt met één doel: van elk feest een ware happening maken. Kortom: een goed stuk muziek, een gepaste uitstraling, een vers getapt Grolsch biertje en een gezonde dosis humor.

 

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start, die dit jaar in het teken staat van kampioenen. De opening wordt verzorgd door meervoudig Nederlands Kampioen en Open Europees Kampioen, de Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl. Daarna volgen achtereenvolgens zes shows door vijf showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale.

 

Tribune
Toegang tot het avondprogramma is gratis. Aan een kant van het Molenbergplein is voor ca. 600 bezoekers een tribuneplek aanwezig. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het Molenbergplein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Afterparty
Direct na afloop van de finale (ca. 22.30u) vindt bij Grand Café 't Lokaal aan het Molenbergplein de gezellige afterparty plaats met live muziek van zanger Marco Schouten. Kom nog even gezellig langs. 

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar direct aan de rand van het speelveld tegenover molen Adam. Ingang voor rolstoelers is via de sluis bij het oude postkantoor. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. Per rolstoelganger is één begeleider toegestaan, waarvoor een stoel beschikbaar zal zijn. 
- De finale van het avondprogramma zal worden gedirigeerd door maitre Kevin van Egmond van K&G Leiden.
- Het avondprogramma wordt gepresenteerd door Karin Stegmeijer.

Deelnemers avondprogramma
De volgende showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2016: 

Show- en Marchingband K&G Leiden

Show- en Marchingband K&G is het paradepaardje van de vereniging Kunst en Genoegen uit Leiden. In hun, van het United States Marine Corps, afgeleide uniformen staan de muzikanten van de Show- & Marchingband garant voor optredens van zeer hoge kwaliteit zowel in binnen- als in buitenland. Dit blijkt ook uit de vele prijzen die K&G heeft gewonnen, waaronder meervoudig wereldkampioen op het onderdeel show en wereldkampioen mars in 2013.  Op het Muziekfestival Delfzijl 2016 brengen de 75 muzikanten van K&G twee shows: British Popsongs en The Battle. British Popsongs staat in het teken van die ‘gouwe ouwe’ nummers uit de jaren 70er, 80er en 90er jaren van rock- en popbands uit het Verenigd Koninkrijk. Met The Battle zal K&G laten zien welke muzikale en visuele uitdagingen zij steeds opzoeken. Hoe zij grenzen verleggen, alles geven voor de overwinning en het uiterste van zichzelf vergen. Een spektakel vol met herkenbare muziek en met een spectaculaire choreografie.

Drum- en showfanfare ORANJE Ijsselmuiden

Show- en Drumfanfare ORANJE uit Ijsselmuiden bestaat uit ongeveer 50 muzikanten en werd onlangs bij het ODSC Nederlands Kampioen in de Middenklasse met de show Concert ‘O. Op het Muziekfestival Delfzijl kan het publiek gaan genieten van deze show op de prachtige en herkenbare klassieke muziek in een verrassend en modern jasje. De show is geïnspireerd door Canon in D van de Duitse barokcomponist Johann Pachelbell.  

Showband Sternse Slotlanders Franeker

Showband De Sternse Slotlanders uit Frankeker is een malletband, met een specifieke stijl. Er wordt gebruik gemaakt van verschillend gestemd en ongestemd slagwerk. Denk daarbij aan: bells, xylofoons en marimba’s, ondersteund door percussie zoals: snares, bassdrums, sixt’s en cymbals. Al deze instrumenten bij elkaar zorgen voor een eigen, herkenbare sound en een mooi contrast met de blaasorkesten. Ondersteunt met visuele ondersteuning van de colorguards, brengt De Sterne Slotlanders de show Full Dutch met Nederlandse muziek van van artiesten als DJ Tiësto, Mr. Probz, André Rieu, Within Temptation, the Golden Earring en Racoon.

Kamper Trompetterkorps Kampen

Het Kamper Trompetterkorps uit Kampen, kampioen Topklasse bij het ODSC 2016, behoort tot de top van Nederland. Optredens kenmerken zich door de hoge intensiteit in uitvoering en de muzikale impactmomenten. Discipline, meeslepend, eigenwijs en dynamisch zijn de kenmerken die garantstaan voor de unieke stijl van het Kamper Trompetterkorps. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal het Kamper Trompetterkorps de show Carpe Diem: een combinatie van blaas- en slagwerkmuziek met elektronische muziek dat mooie en minder mooie emoties weergeeft. 

Dutch Pipes and Drums Tilburg

 

De Dutch Pipes and Drums is een doedelzakband uit Tilburg. In haar 60-jarig bestaan is zij uitgegroeid tot een bekend orkest. De Dutch Pipes and Drums treedt op in binnen- en buitenland (o.a. Noorwegen, Denemarken en Duitsland) en beleefde in 2005 een doorbraak door deelname aan de militaire taptoe in Nederland. In de jaren ’50 was de band bekend als de ‘Scotjes’ en was zij bekend van televisie, o.a. met de Rudi Carell Show.