Middagprogramma zaterdag 28 september 2019Het middagprogramma is de start van het Muziekfestival Delfzijl en vindt plaats op zaterdag 28 september van 13:00u t/m 17:00u in het centrum van Delfzijl. Het middagprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2019 wordt een bonte middag muziek en andere activiteiten: 

  • Beleef tijdens het middagprogramma optredens die door elf verschillende Harmonieorkesten, Fanfares en Slagwerkensembles en drie streetbands worden gegeven. De ruim 320 muzikanten gaan zorgen voor zeer uiteenlopende optredens op negen locaties. Ieder orkest heeft zijn eigen stijl en repertoire. 
  • In de winkelstraten is er een gezellige braderie. 
  • Zanger Erwin de Vries gaat tijdens het middagprogramma optreden met een repertoire van eigen werken en bekende werken van Ede Staal. 
  • Op het einde van het middagprogramma (om 17:00u) gaan de muzikanten (en wij hopen zoveel mogelijk bezoekers) ode brengen aan het Grunnens Laid. Het Gronings Volkslied bestaat dit jaar maar liefst 100 jaar. Op vele locaties in de provincie Groningen zal om 17:00u het Grunnens Laid worden gezongen, zo ook bij het Muziekfestival Delfzijl. Alle muzikanten verzamelen om 17:00u op het Molenbergplein. 

Locaties middagprogramma Muziekfestival Delfzijl 2019
Alle optredens en concerten zijn in het centrum van Delfzijl. 


Middagprogramma zaterdag 28 september 2019
Hieronder het speelschema van het middagprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2019. Ode aan het Grunnens Laid zal om 17:00u plaatsvinden op het Molenbergplein. 

Deelnemers middagprogramma Muziekfestival Delfzijl 2019

Dit zijn de deelnemende orkesten aan het middagprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2019:

CBS uit Spijk/Bierum

Tijdens het middagprogramma is CBS uit Bierum/Spijk aanwezig met de fanfare en dweilorkest "De Bierspiekers". Zij zullen op een aantal momenten een lopend optreden geven door de winkelstraten in het centrum van Delfzijl. De fanfare staat onder leiding van Gosse Reijenga. 

Crescendo uit Stadskanaal

Muziekvereniging Crescendo uit Stadskanaal bestaat uit o.a. een Harmonieorkest en staat onder leiding van Theo van Kruistum. Het Harmonieorkest bestaat uit ca. 40 leden. Bij het middagprogramma van het Muziekfestival zal het harmonieorkest van Crescendo samen optreden met het harmonieorkest van Koningin Wilhelmina.

DHO uit Delfzijl

Delfzijls Harmonie Orkest (DHO) uit Delfzijl bestaat uit een harmonieorkest en een malletband. Het orkest staat onder leiding van Alfons Weges. De malletband staat onder leiding van Harry van Dijk. Beide onderdelen zullen bij het Muziekfestival Delfzijl optreden.

Erwin de Vries (Groningstalige zanger)

De bekende Groningtalige zanger Erwin de Vries zal dit jaar deelnemen aan het middagprogramma. Hij treedt op met een repertoire van eigen werken en werken van Ede Staal. Dit samen met muziekvereniging "Koningin Wilhelmina". 

Harmonie uit Leek

CMV Harmonie uit Leek bestaat uit een Harmonieorkest en een leerlingenorkest. Het orkest en leerlingenorkest HIT (Harmonie is Tof) staan onder leiding van Wim Westerman. Beide onderdelen zullen bij het Muziekfestival Delfzijl optreden. 

Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek

Harmonie St. Gerlachus uit Oirsbeek bestaat uit twee onderdelen: een Harmonieorkest en een Leerlingenorkest. Het orkest en leerlingenorkest OOG (Opleidings Orkest Gerlachus) staan onder leiding van Louis Hensgens. Beide onderdelen zullen bij het Muziekfestival Delfzijl optreden. Zie hier meer informatie over de deelname van St. Gerlachus aan het Muziekfestival Delfzijl 2019. 

In Corpore uit Wagenborgen

In Corpore uit Wagenborgen bestaat uit twee onderdelen: het Fanfare Orkest en dweilorkest “Laif!”. Beide onderdelen zullen bij het Muziekfestival Delfzijl optreden. Het Fanfare Orkest staat onder leiding van  interim-dirigent Jan Werkman.

Koningin Wilhelmina uit Delfzijl

Muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl bestaat onder meer uit een harmonieorkest, een malletband, een streetband en twee leerlingenorkesten. Bij het Muziekfestival Delfzijl zullen het harmonieorkest en malletband optreden. De onderdelen staan onder leiding van Theo van Kruistum.

Prins Bernhard uit Termunten

Muziekvereniging “Prins Bernhard” uit Termunten bestaat uit twee onderdelen: een fanfare en een dweilorkest "de PB Bloazers". Beide onderdelen zullen bij het Muziekfestival Delfzijl optreden. Het orkest staat onder leiding van Alfons Weges.

Saxofoonensemble Arancione uit provincie Groningen

Saxofoonensemble Arancione bestaat uit de saxofonisten van de saxofoonsectie van het A-orkest van muziekvereniging Oranje uit Grootegast. 

Tida Kira uit Munnekezijl

Muziekvereniging “Tida Kira" uit Munnekezijl bestaat uit twee onderdelen: een fanfare en een leerlingenorkest. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal de fanfare optreden. De fanfare staat onder leiding van Jan Werkman.