Avondprogramma zaterdag 28 september 2019Het avondprogramma van het Muziekfestival Delfzijl 2019 wordt een grote en spectaculaire muziekshow na zonsondergang op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Het Muziekfestival Delfzijl laat u alle facetten ervaren van amateur blaas- en slagwerkmuziek. Nadat u zaterdagmiddag heeft kunnen genieten van vele harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles en streetbands, kunt u in het avondprogramma genieten van zes schitterende shows van maar liefst zes showkorpsen uit alle hoeken van Nederland. 

Locatie avondprogramma Muziekfestival Delfzijl 2019
Het avondprogramma vindt plaats op het Molenbergplein in het centrum van Delfzijl. 

Voorprogramma
Het voorprogramma begint om 19.15 uur en wordt verzorgd door dweilorkest 'De Drumgabbers' uit Delft. De Drumgabbers zullen van het voorprogramma een echt feestje gaan maken met een goed stuk muziek, een gezonde dosis humor en gezelligheid!

 

Hoofdprogramma
Om 20.00 uur gaat het avondprogramma van start. Na de opening volgen achtereenvolgens zes shows door zes showkorpsen. Het avondprogramma zal eindigen met een grootse finale waaraan alle showkorpsen deelnemen. 

Tribune
Toegang tot het avondprogramma is gratis. Aan een kant van het Molenbergplein is voor ca. 600 bezoekers een tribuneplek aanwezig. Alleen voor een zitplaats op de tribune vraagt de Stichting Muziekfestival Delfzijl een vergoeding om de kosten van de tribune te dekken. Kaarten voor de tribune bij het avondprogramma zijn hier beschikbaar, zolang de voorraad strekt. De staanplaatsen rondom het Molenbergplein (achter de hekken, niet voor de tribune) zijn gratis. Er is heel veel ruimte beschikbaar om de shows te bekijken, maar wees natuurlijk tijdig aanwezig voor de beste plekken.

Afterparty
Direct na afloop van de finale (ca. 22.30u) vindt bij Grand Café Het Lokaal aan het Molenbergplein de gezellige afterparty plaats, met medewerking van zanger Randy. Kom nog even gezellig langs. 

Verder:
- Voor rolstoelgangers is bij het avondprogramma beperkt ruimte beschikbaar direct aan de rand van het speelveld tegenover molen Adam. Ingang voor rolstoelers is via de sluis bij het gezondheidscentrum. Hier geldt: vol = vol. De organisatie van het Muziekfestival Delfzijl zal beschikbare plekken toewijzen. Per rolstoelganger is één begeleider toegestaan, waarvoor een stoel beschikbaar zal zijn. 
- De finale zal worden gedirigeerd door tambourmaitre Ronald Krassenburg van Adest Musica. 
- Het avondprogramma zal worden gepresenteerd door Karin Stegmeijer. 

Deelnemers avondprogramma
De volgende zes showkorpsen zullen tijdens het avondprogramma deelnemen aan het Muziekfestival Delfzijl 2019: 

Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim

De drum- en showband Adest Musica uit Sassenheim is een internationaal geliefd korps. Het korps, met ongeveer 55 muzikanten. behoort tot de top van Nederland en beschikt over een geheel eigen presentatie en heeft een geweldige klank door de bezetting alsook muziekkeuze. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal Adest Musica de show Stairway to Heaven presenteren. Een show met een diversiteit aan symfonische rockhits van onder andere Pink Floyd, Muse, Led Zeppelin en Iron Maiden.

Show- en Marchingband Amantius uit 's-Hertogenbosch

De Show- & Marchingband (SMB) van Drumfanfare Amantius uit 's-Hertogenbosch zal bij het Muziekfestival Delfzijl de show "The Legends Continue" presenteren. Sit back and enjoy wanneer Amantius u meeneemt met hits die u allen kent! De afgelopen decennia heeft de wereld kunnen genieten van de grootsten der aarde en de Show- & Marchingband Amantius vangt dit stijlvol samen in hun nieuwste show. Binnen deze allesomvattende thema’s weet de Show- & Marchingband Amantius al vele jaren het publiek te boeien. “The Legends Continue” is een vervolgshow op de “The Legends”.

Drum- en Showfanfare Apollo uit Goor

De Drum- en Showfanfare Apollo is onderdeel van de jubilerende muziekvereniging Apollo: al 100 jaar de muzikale trots van het Twentse Goor. Speciaal voor dit bijzondere jubileumjaar is een nieuwe taptoeshow geschreven. Een show die 21 september voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd tijdens Apollo’s jubileumtaptoe. Ook op het Muziekfestival Delfzijl is deze nieuwe taptoeshow te zien en te horen. Met als titel "We Will Rock You" zal Apollo tien bekende rocknummers brengen van verschillende artiesten: Van de Golden Earring tot Metallica en van AC/DC tot Queen. (Fotograaf: Barbara Trienen)

Junioren van DVS (Door Vriendschap Sterk) uit Katwijk

De Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk bestaat uit jonge enthousiaste muzikanten in de leeftijd van zeven tot zeventien jaar. Zij zullen bij het Muziekfestival Delfzijl de show "Teamwork" brengen. Met de show Teamwork laten de Junioren zien dat zij al op jonge leeftijd met veel plezier topsport bedrijven. In de choreografie en de muziek komen sport, plezier en samenwerking samen. 

Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten

Drumfanfare Laurentius is het vlaggenschip van muziekvereniging Laurentius uit Voorschoten. Bij het Muziekfestival Delfzijl zal Laurentius de show "Just Say Hello" brengen. Met herkenbare muziek presenteert Laurentius de verschillende facetten van communiceren. Een swingend spektakel met bekende popnummers zoals ‘Call Me Maybe’, de wereldhit ‘Hello’ van Adèle, ‘On the Radio’ van Donna Summer, en uiteraard Rene Froger met ‘Just Say Hello’. Maar let ook op de imponerende dansmoves, de soepele heupen en de sprekende gebaren!

Showband (Jachthoornkorps) Urk uit Urk

Showband Urk is al vijfendertig jaar een enthousiaste ambassadeur van de jachthoorn, een uitstervend instrument in Nederland. De jachthoorn is een typisch natuurinstrument, dat - door de afwezigheid van ventielen - alleen natuurtonen kan voortbrengen. In de nieuwste show "Interaction" van Showband Urk worden traditionele jagersmarsen afgewisseld met innovatieve composities en arrangementen die speciaal voor Showband Urk zijn geschreven. De dames van het jachthoornkorps dragen hun traditionele rokken nog één jaar met een knipoog, zoals u in de show zult zien.